Nesreča na Kalu

Citiraj

V nedeljo 25. avgusta je okoli 12.30 ure prišlo do trčenja med tovornjakom in osebnim vozilom na regionalni cesti med Pivko in Ilirsko Bistrico. Pri odcepu za naselje Kal smo skupaj z gasilci PGD Pivka izvedli prometno in protipožarno varovanje, nudil pomoč ekipi NMP pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila, odklopili akumulator, preprečili iztekanje pogonskega goriva in ga prečrpali v nadomestne posode, z absorbcijskim sredstvom posuli vozišče ter nudili pomoč avtovleki.

Druženje Gasilske zveze Postojna

Citiraj

V soboto, 24. avgusta smo v popoldanskih urah sodelovali na letališču v Rakitniku. Potekalo je tekmovanje v kuhanju golaža, kjer smo dosegli 2. mesto. In popularno tekmovanje “Štrbunk”, kjer smo v kategoriji članov in članic osvojili 1. mesto. Prijetno meddruštvno druženje se je zaključilo v pozno popoldanskih urah.

Nesreča tovornjaka na avtocesti pri Razdrtem

Citiraj

V petek, 23. avgusta se je nekaj minut pred 17.30 uro na avtocesti med Senožečami in Postojno, pred Razdrtim prevrnilo tovorno vozilo na bok. Na kraju smo skupaj z gasilci PGD Razdrto, Senožeče in ZGRS Sežana opravili ogled, izvedli prometno in protipožarno varovanje, opravili tehnični poseg, nudili pomoč ekipi NMP pri iznosu, oskrbi in prenosu poškodovanega do reševalnega vozila ter v helikopter. preprečili iztekanje pogonskega goriva in razsvetljevali mesto nesreče pri pretovarjanju tovora ter dvigu prevrnjenega vozila.

Vaje TRE

Citiraj

V društvu smo v mesecu avgustu, v hitro tehnično reševalno vozilo namestili novo baterijsko hidravlično orodje. Uporabljali ga bomo za reševanje ob prometnih nesrečah in drugih tehničnih intervencijah. V dveh dneh, popoldanskem in dopoldanskem terminu se je izpeljalo vaje tehničnega reševanja Hkrati pa se je obnovilo tudi znanje uporabe radijskih postaj.

Nesreča na železnici

Citiraj

V petek, 16. avgusta je okoli 16. ure prišlo do iztirjenja vlakovne kompozicije in prevrnitve enega od vagonov z dizelskim gorivom. Na kraju smo opravili ogled, nudili protipožarno varovanje in tehnično pomoč delavcem Slovenskih železnic pri prečrpavanju goriva.

Izlet mladine na morje

Citiraj

V nedeljo, 11. avgusta, smo se z mladino v zgodnjih jutranjih urah odpravili na izlet v Koper. Naš prvi postanek je bil v Javnem zavodu Gasilska brigada Koper, kjer smo si najprej ogledali krajši predstavitveni video. Nato nam je Boštjan Majcen razkazal prostore in predstavil gasilska vozila. Po malici smo se vkrcali na gasilski čoln in zapeljali so nas do kopališča Žusterna. Tam smo preživeli prijetno popoldne, ki smo ga zaključili s slastno pico. Utrujeni, a zadovoljni, smo se v pozno popoldanski urah vrnili domov. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo GB Koper za za gostoljubje in sprejem. Zahvala gre tudi društvom, ki so nam posodili kombije.Hvala PGD Šmihel Landol, Pivka in Studeno.