5. mladinski gasilski tabor

Udeležilo se ga je 39 otrok, od tega 9 mladincev iz GZ Postojne ter skupno 14 mentorjev.

Po petkovi predaji staršev otrok v našo oskrbo, je sledila predstavitev tabora ter namestitev. Nato so otroci skočili v bazen in se kopali vse do večerje, ki so jo pripravili sami. Po večerji pa je sledil film za mladince, risanka za pionirčke ter kokice, kmalu za tem pa zaslužen počitek.

Po jutranji budilki smo se razmigali pri telovadbi, nato pa je sledil zajtrk. K nam na obisk so prišli vodniki reševalnih psov iz Kluba vodnikov reševalnih psov Postojna. Predstavili so nam njihovo delo, opremo, prikazali poslušnost in taktično iskanje pogrešanih ljudi. Med pospravljanjem in urejanjem postelj nas je presenetila intervencija, ki je bila samo za mladince. Po izvozu smo mladince razdelili v tri skupine. Na prvi delovni točki so potekali iznosi iz avtomobila. Druga točka je bila z vrvno tehniko s spustom skozi stolp. Pri tretji pa so mladinci spoznali osnove potapljanja ter se tudi praktično preizkusili v bazenu. Med tem časom pa je za pionirje potekal Fire Combat Junior. Po kosilu smo se odpravili v Notranjski muzej Postojna. Tam smo si ogledali muzej ter sodelovali na delavnicah. Končno se je prikazalo tudi sonce in sledilo je kopanje do večerje. Nato pa še film z risanko ter kokicami.

V nedeljo nas je v dopoldanskem času “presenetila” intervencija za pionirje. Po alarmu za intervencijo smo odhiteli v vozila in naši najmlajši so se preizkusili v gašenju. Med tem časom je potekal Fire Combat Cici za mladince. Sledilo je seveda kopanje, vožnja z avtolestvijo ter kosilo. Za zaključek pa smo se podružili ob spremljavi harmonik ter bobna.

Po razdelitvi priznanj in simboličnih darilc, so otroci odšli s starši domov.

Velika zahvala vsem, ki ste imeli “prste vmes”, da smo lahko tabor uspešno izpeljali.

Hvala vsem mentorjem za trud, čas, energijo in predanost.

Hvala pa tudi vsem staršem, da so nam zaupali svoje otroke.

GALERIJA SLIK